Nieuws

"Ik vond de masterclass gelijk wat voor ons" - Jacquelien Paardekoper

24 juli 2020
"Toen ik voor het eerst op LinkedIn over de Masterclass van Medicatie+Zorg las was ik meteen enthousiast. Maar toen mocht het niet!" Jacquelien Paardekooper, farmaceutisch manager bij Apotheek Boehmer lacht. De masterclass was alleen beschikbaar voor apothekers.

UPDATE // Hoe wordt de lockdown in instellingen afgebouwd?

29 mei 2020
Al eerder verscheen dit eerste artikel op de website van Medicatie+Zorg over het afbouwen van de lockdown in instellingen. 

Creatieve coronamaatregelen in de apotheek: de apotheeksluis

15 mei 2020
In een aparte ruimte worden de klanten van Apotheek Hoogland en Thorbecke apotheek één voor één geholpen. De klanten wordt gevraagd buiten, op gepaste afstand van elkaar, te wachten. In de praktijk valt het overigens mee, volgens apotheker Paul van Bakel jr.

Hoe wordt de lockdown in instellingen afgebouwd?

15 mei 2020
Daar wordt nu door diverse instanties druk over gedebatteerd. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende typen instellingen, waar andere regelingen voor gelden. Voor instellingsapotheken zijn er geen dirécte aanpassingen noodzakelijk.

Creatieve coronamaatregelen in de apotheek

01 mei 2020
Het lijkt een beetje op een theater als je Apotheek Brabantpark/FarmaZorg Breda binnenkomt. Van het Chassé Theater iets verderop in de stad zijn glimmende afzettingspaaltjes met gevlochten touw geleend om de balie af te zetten.
Ivo Witte (apotheker)

Welkom nieuwe collega: Anke Lemmen

31 oktober 2019
Van apothekersassistent tot aanbestedingsspecialist. Dat is de achtergrond van nieuwe collega Anke Lemmen in een notendop. Farmacie heeft haar altijd geboeid. Maar ze wilde meer.

Masterclass instellingsfarmacie en Thuiszorg enthousiast ontvangen

29 juni 2018
Optimaal samenwerken met zorgorganisaties? Op 31 mei en 21 juni volgden dertien farmaceutisch consulenten, teamleiders en apothekersassistenten onze Masterclass instellingsfarmacie en Thuiszorg. De waardering van de deelnemers? Een 8,5!
Masterclass instellingsfarmacie en Thuiszorg

“Het heeft mij aan het denken gezet”

04 december 2017
Apotheker Tineke Lok-Lodewijks van de Edesche Apotheek volgde onlangs de Masterclass Thuiszorg, een initiatief van Medicatie+Zorg en het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. De masterclass bestaat uit twee dagen.

Eerste Masterclass Thuiszorg van start!

22 september 2017
Afgelopen dinsdag zijn de eerste vijf apothekers gestart met de Masterclass Thuiszorg. Een initiatief van Medicatie+Zorg en het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Deze eerste dag werd beoordeeld met het veelbelovende cijfer 8.8!
Thuiszorg masterclass

Wat zou u doen? 10 lastige praktijksituaties in de samenwerking met thuiszorg

11 september 2017
Farmaceutische zorg leveren aan thuiszorpatienten vraag om extra kennis en afstemming. U krijgt bijvoorbeeld te maken met zorgmedewerkers die de medicatie geven. En met een veelheid aan extra regels.

Pagina's