Nieuws

Medicatie+Zorg ondersteunt bij WLZ-vraagstukken

07 december 2020
‘WLZ-bedden’; cliënten die onder de Wet Langdurige zorg vallen, roepen regelmatig vragen op bij apotheken.Vaak kunnen we met heldere uitleg, conceptcontracten en procesbegeleiding, in korte tijd de samenwerking tussen apotheek en zorginstelling optimaliseren.

Cliënten die niet (goed) kunnen lezen in de apotheek

07 december 2020
Analfabetisme, anderstalig of laaggeletterdheid kan een enorme impact hebben op de therapietrouw en medicatieveiligheid.

Het ‘nieuwe normaal’? Al wel redelijk normaal eigenlijk!

17 september 2020
Manon Snels, apotheker van Instellingsapotheek Vlaslant: “Zaken als handen wassen bij binnenkomst en naar buiten gaan, regelmatig poetsen met alcohol en dergelijke zijn behoorlijk ingeburgerd bij ons allemaal.

“Instellingsfarmacie is pionieren, maar dankzij Medicatie+Zorg met professionele begeleiding!” - Caspar van Thoor

04 september 2020
Sinds 2000 is hij apotheker, Caspar van Thoor. Het vak is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader is apotheker, moeder apothekersassistent en samen met zijn zus runt Caspar nu vier Service Apotheken. Onlangs met een nieuw specialisme: instellingsfarmacie. We stellen hem hier vijf vragen over.

"Ik vond de masterclass gelijk wat voor ons" - Jacquelien Paardekoper

24 juli 2020
"Toen ik voor het eerst op LinkedIn over de Masterclass van Medicatie+Zorg las was ik meteen enthousiast. Maar toen mocht het niet!" Jacquelien Paardekooper, farmaceutisch manager bij Apotheek Boehmer lacht. De masterclass was alleen beschikbaar voor apothekers.

UPDATE // Hoe wordt de lockdown in instellingen afgebouwd?

29 mei 2020
Al eerder verscheen dit eerste artikel op de website van Medicatie+Zorg over het afbouwen van de lockdown in instellingen. 

Creatieve coronamaatregelen in de apotheek: de apotheeksluis

15 mei 2020
In een aparte ruimte worden de klanten van Apotheek Hoogland en Thorbecke apotheek één voor één geholpen. De klanten wordt gevraagd buiten, op gepaste afstand van elkaar, te wachten. In de praktijk valt het overigens mee, volgens apotheker Paul van Bakel jr.

Hoe wordt de lockdown in instellingen afgebouwd?

15 mei 2020
Daar wordt nu door diverse instanties druk over gedebatteerd. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende typen instellingen, waar andere regelingen voor gelden. Voor instellingsapotheken zijn er geen dirécte aanpassingen noodzakelijk.

Creatieve coronamaatregelen in de apotheek

01 mei 2020
Het lijkt een beetje op een theater als je Apotheek Brabantpark/FarmaZorg Breda binnenkomt. Van het Chassé Theater iets verderop in de stad zijn glimmende afzettingspaaltjes met gevlochten touw geleend om de balie af te zetten.
Ivo Witte (apotheker)

Welkom nieuwe collega: Anke Lemmen

31 oktober 2019
Van apothekersassistent tot aanbestedingsspecialist. Dat is de achtergrond van nieuwe collega Anke Lemmen in een notendop. Farmacie heeft haar altijd geboeid. Maar ze wilde meer.

Pagina's